0

Returnarea Produselor

Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare aveti dreptul de a returna produsele comandate din magazinul nostru in termen de 14 zile calendaristice, daca produsele in cauza au fost comandate de catre dumneavoastra, in calitate de persoana fizica.

Clientul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

 

A. Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de SC ROB SHOP ONLINE CONSULTING SRL.

 

B. Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Clientul va refuza receptia. Daca marfa a fost deja receptionata in momentul sesizarii produsului sau produselor neconforme, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de SC ROB SHOP ONLINE CONSULTING SRL.

 

C. Renuntarea la cumparare. Clientul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.

Important: Toate cheltuielile aferente returnarii vor fi suportate de catre dumneavoastra iar rambursarea contravalorii produsului/elor se va face in termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de retragere. 

 La onlinepet.ro puteti returna orice produs, in termenul stipulat anterior, daca acesta indeplineste urmatoarele conditii:

  - In cazul in care a fost folosit produsul poate fi returnat daca nu este deterioarat; 

  - In cazul in care produsul este perisabil (e.g. hrana, vitamine, delicii) produsul va fi returnat doar daca ambalajul nu a fost deschis; 

  - Odata cu produsul se vor returna toate documentele insotitoare asa cum au fost trimise de onlinepet.ro. 

 Pentru a returna produsele: 

 - Ne puteti anunta telefonic la 0723669498  sau prin email la office@onlinepet.ro, specificand numarul comenzii pentru care doriti sa faceti returul

 

 

Clientul va putea solicita schimbarea produsului, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. SC ROB SHOP ONLINE CONSULTING SRL. va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 14 zile de la retur. 

 

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:

·         Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor.

·         In cazul tuturor materialelor perisabile / consumabile, si care contin materii prime de origine animala gen: hrana uscata (deshidratata), hrana semiumeda, hrana umeda (conserve, plicuri), recompense(biscuiti, batoane) etc se va proceda conform prevederilor legii in vigoare, dupa cum urmeaza: "Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid", cu alte cuvinte produsele din categoriile : hrana uscata (deshidratata), hrana umeda (conserve, plicuri), recompense, suplimente.

 

 

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, SC ROB SHOP ONLINE CONSULTING SRL are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispozitii se aplica conf. OUG 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

In cazul returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

 

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

In momentul efectuarii unei comenzi on line, Clientul declara ca a luat cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus.